Hoe hang je een klok op zonder gaten in de muur? | Wij zochten het voor je uit!

klok ophangen zonder gaten banner

Een klok ophangen zonder gaten in de muur? Wie wilt dat nou niet? Enerzijds is het redelijk wat werk en anderzijds heb je een gat in de muur mocht je na een tijdje je interieur willen wijzigen. Zelf ben ik ook een groot voorstander van items op te hangen aan de muur zonder het boren en maken van gaten. Daarnaast is het ook gewoon een stuk makkelijker, toch?

Nu is het natuurlijk zo dat klokken niet allemaal hetzelfde gewicht hebben, de een kan nog geen kilo wegen en de ander kan ruim tientallen kilo’s wegen. Om deze reden hebben ook verschillende opties in dit artikel genoemd, onze voorkeur zou uitgaan naar Pattex tape, kan tot en met 120 kilo gram dragen en daarmee erg sterk en flexibel aan te brengen.

Maar welke optie zijn er nog meer? Laten we ze stuk voor stuk even doornemen:

De opties:

Pattex Montage Tape 120kg rood

1. Pattex Tape

Zoals net al even genoemd is Pattex tape erg sterk en zeer makkelijk in gebruik. Pattex is een sterke, dubbelzijdige tape dat flexibel, waterbestendig en kan binnenshuis gebruikt worden. De Pattex tape is geschikt voor gebruik op allerlei ondergronden, zoals hout, steen, pleisterwerk en metaal. Daarnaast is de prijs ook laag waardoor het proberen altijd waard is.

Tesa powerstrips 2kg

2. Powerstrips van Tesa

Tesa powerstrips zijn ook zeer handig, zeker als het om een lichtere klok van rond de 2 kilo betreft op gladde ondergronden. Deze powerstrips zijn er in verschillende vormen en maten, denk hierbij aan dubbelzijdig plakband of juist in de vorm van een haak of zelf schroef. Het voordeel is tevens dat je deze makkelijk kunt verwijderen en dat daarbij geen sporen worden achtergelaten.

Je kunt het redelijk goed vergelijken met het ophangen van schilderijen, deze staan vaak op dezelfde hoogte als de (wand) klok. Vanuit een decor perspectief is het te adviseren om de klok zo op te hangen dat alles in de ruimte en aan muur in balans is.

Andere opties?

Naast deze 2 opties hoef je natuurlijk niet altijd te gaan voor het plakken en/of ophangen zonder gaten in de muur te boren. Je kunt er ook voor gaan om een klok op een andere creatieve manier te plaatsen. Je kunt de klok bijvoorbeeld ook plaatsen op een schouw of dressoir. Indien je al wel een rails hebt hangen voor je schilderijen en je klok is ligt genoeg (meestal kan dit tot 25kg) dan kun je die ook daarbij toevoegen. Wat je ook wel eens ziet is dat een klok in de kast geplaatst wordt zoals je in onderstaande afbeelding ziet.

We hopen dat je nu een beter idee hebt en nu antwoord weet op de vraag: Hoe hang je een klok op zonder gaten in de muur? Mocht je zelf nog ideeën of tips weten, laat deze dan vooral achter op onze website. Op zoek naar een mooie klok? Bekijk onze verzameling aan klokken dan eens via onderstaande knop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *